• ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

15-09-2020 Συνάντηση με Υπουργό Πολιτισμού κα Μενδώνη

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΛΕΡΟΥ

Το ΡΑΔΙΟ ΛΕΡΟΣ, το πρώτο δημοτικό Ραδιόφωνο στο Αιγαίο ξεκίνησε από τον Μάιο του 1988 σε μια περίοδο όπου ο Ελληνόφωνος λόγος ακούγονταν μόνο από τον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό της Ρόδου στην μπάντα των Μεσαίων.

Στη συγκεκριμένη αυτή περίοδο, όταν από τα απέναντι τουρκικά παράλια μέσω ισχυρών πομπών οι γείτονες κάλυπταν σχεδόν ολόκληρο το Ανατολικό Αιγαίο, ο σταθμός έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην μπάντα των F.M, τολμώντας χωρίς αναστολές και ενδοιασμούς να δώσει έντονα την παρουσία του στα ερτζιανά χάρις στο μεράκι μιας ομάδας κυρίως εκπαιδευτικών όπου ανιδιοτελώς και επί σειρά ετών προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε εικοσιτετράωρη βάση καλύπτοντας το τρίπτυχο της ενημέρωσης, της ψυχαγωγίας και του πολιτισμού. Αυτή ακριβώς την ομάδα αγκάλιασε άμεσα ο Δήμος του νησιού μας ο οποίος με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου τον Μάιο του 1988 ενέκρινε και ενέταξε τη συγκεκριμένη αυτή δραστηριότητα του Ράδιο Λέρος στο επίσης τότε νεοσύστατο Δημοτικό πνευματικό κέντρο Λέρου υπό την προεδρεία του τότε δημάρχου Γιάννη Αντάρτη με υπεύθυνο λειτουργίας τον εκπαιδευτικό Κώστα Βελή.

Στις 27 Ιουνίου του 1989 η Γενική Γραμματεία Τύπου και πληροφοριών ενέκρινε την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του ΡΑΔΙΟ ΛΕΡΟΣ με βάση το προεδρικό διάταγμα 25/1988 που υπέγραψε ο τότε Υφυπουργός προεδρίας κ. Δημήτρης Γαλαβάς, με την επωνυμία Ρ.Λ. F.M S.T στους 102,5 μεγακύκλους. Από το Νοέμβριο του 2000 και μετά από απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου το Ρ.Λ λειτουργεί ως δημοτική επιχείρηση με την επωνυμία «Δημοτική Επιχείρηση Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης Λέρου» προκειμένου, ως Ν.Π.Ι.Δ, να λειτουργεί με μεγαλύτερη ευελιξία ως μια λειτουργική και κερδοφόρα επιχείρηση προσαρμοσμένη στα δεδομένα και τις απαιτήσεις των καιρών.

Παράλληλα σημαντική είναι και η πολύχρονη συνεργασία με το Δίκτυο Νοτίου Αιγαίου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ειδικότερα στον χώρο της ενημέρωσης δίνοντας τη δυνατότητα στους ακροατές του ΡΑΔΙΟ ΛΕΡΟΣ να είναι μέσα στα γεγονότα που διαδραματίζονται στον ευρύτερο Δωδεκανησιακό χώρο σε καθημερινή βάση κυρίως μέσα από την πρωινή ζώνη ενημέρωσης.

Το ΡΑΔΙΟ ΛΕΡΟΣ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον χώρο της ψυχαγωγίας και της επιμόρφωσης μέσα από μια σειρά μουσικών και επιμορφωτικών εκπομπών με προεκτάσεις στην ιστορία,τη λαογραφία και τον πολιτισμό της περιοχής μας όπως επίσης στο περιβάλλον, τη λογοτεχνία και τις τέχνες σε συνεργασία με μεγάλα ονόματα μουσικών κυρίως παραγωγών μέσω του Ραδιοδικτύου που απευθύνονται σε ένα μεγάλο αριθμό ακροατών κυρίως κατά την διάρκεια των βραδινών και μεταμεσονύκτιων εκπομπών.

Χρόνια μετά, το ΡΑΔΙΟ ΛΕΡΟΣ πάντα πρωτοπόρο και με σεβασμό στον σκεπτόμενο ακροατή δεν παύει να βρίσκεται σε υψηλά ποσοστά ακροαματικότητας μέσα και έξω από το νησί μας αγκαλιάζοντας όλες τις ηλικίες μέσα από ένα ευρύτερο φάσμα ραδιοφωνικών ποιοτικών εκπομπών καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα της Πολυνησίας και Μικρονησίας από το Νόμο μας τις ανατολικές Κυκλάδες μέχρι τη Σάμο την Ικαρία, τους Φούρνους και όπου φτάνει η φωνή του σταθμού μας. Γεγονός πάντως αποτελεί ότι το Ρ.Λ δεν παύει να προσαρμόζεται πάντα στα νέα τεχνολογικά δεδομένα με ανανέωση του εξοπλισμού του δίνοντας των δυνατότητα να ακούγεται σε ένα μεγάλο φάσμα ακρατών σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω της ιστοσελίδας www.radioleros.com

info

Ραδιοφωνικός Σταθμος: ΡΑΔΙΟ ΛΕΡΟΣ

Συχνότητα: 102.5

Κάλυψη: ΒΟΡΕΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Προφίλ: ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Ιδιοκτήτης: ΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥ

Διεύθυνση:: Αγ Μαρίνα Λέρου 85400

Τηλέφωνα: 22470 24255 FAX 24040

E-mail : radioleros@leros.gr

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ & ΤΡΑΓΟΥΔΙΑΠατήστε το πλήκτρο "play" για αναπαραγωγή (από κινητό πατήστε το "Listen in Browser")

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 22470-24255 | FAX 22470-24040

Το Ράδιο Λέρος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

RADIO LEROS 102.5 FM

© 2019 Radio Leros | All Rights Reserved

-----------------

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΕΡΟΥ